Jak odsączyć tłuszcz ze smażonego mięsa?

przez / poniedziałek, 09 Luty 2015 / Opublikowano wTrwałe odchudzanie

Dieta, trwałe odchudzanieCzęsto tradycyjnie smażone mięsko smakuje o wiele bardziej niż pieczone lub przyrządzane  w inny sposób. Mięso smażone zawiera duże ilości niezdrowego tłuszczu. Ten z kolei przekłada się na wygląd sylwetki oraz na wzrost poziomu złego cholesterolu. Jeżeli lubisz smażone mięso i nie masz zamiaru z niego rezygnować to użyj papierowego ręcznika, który odsączy zbędny tłuszcz.

Dzięki temu mięso będzie zdrowsze, a Ty będziesz mogła delektować się jego smakiem. Wystarczy, że po usmażeniu ułożysz je na papierowym ręczniku na kilka minut. Tyle wystarczy, aby ręcznik odsączył zbędny tłuszcz. Przekonasz się, że smak pozostanie bez zmian, a posiłek korzystnie przełoży się na stan Twojego zdrowia i na figurę.

 

 

Życzę Ci smacznego!

Dodaj komentarz


W GÓRĘ